Glasspaper deler

26.06.2019
Tips til jobbintervjuet 
Et jobbintervju består av flere ulike faser. Det kan være alt fra 1.gangsintervju, personlighetstest, 2.gangsintervju og case. Intervjuet kan være en krevende prosess og mye står på spill.
28.05.2019
PRINCE 2 prinsippene
Hvorfor har man prinsipper i PRINCE2? Det finnes 7 prinsipper som skal hjelpe en med å kjøre suksessfulle prosjekter. Prinsippene fungerer som en ledetråd i prosjektet og er basert på analyse av tusenvis av prosjekter som både har gått bra og mindre bra:
20.05.2019
5 grunner til å bli en digital markedsfører
Digital markedsføring er en av flere måter å markedsføre en bedrift på i disse dager. Ved bruk av digital markedsføring sørger man for å kunne basere sin markedsføring på et datagrunnlag. Fremtiden er digital og digitale hoder er en mangel, og etterspørselen deretter.
02.05.2019
Er det på tide å oppgradere ditt VMware vSphere miljø?
Christian Mohn - VMware vExpert/VCP/VCAP-DCA/DCD, har fundert på hvorfor så mange i Norge enda ikke har oppgradert fra vSphere versjon 5.5, og gir dere her en kort oversikt over hva dere bør tenke på ved en eventuell oppgradering. Alt fra support, sikkerhet, hardware, software og kompetanseheving. Så, er det på tide å oppgradere ditt vSphere Miljø? Vi ønsker dere god lesing!
27.02.2019
ITIL 4: ny ITIL tilnærming
ITIL 4 oppleves som en videreutvikling av ITIL v3, men med en mye mer optimalisert tilnærming i forhold til smidig metodikk. Med andre ord er det en evolusjon av ITIL v3. Basisen er value streams og value change, som betyr at istedenfor å følge en firkantet service livssyklus, har du mye mer fleksibilitet i måten du setter sammen de forskjellige verdi-aktivitetene på. ITIL 4 er et mer fleksibelt rammeverk enn ITIL v3.
21.02.2019
Ønsker du å få kurs og sertifiseringer dekket av NAV?
Glasspaper har lang erfaring med å tilby kompetanseheving for kandidater i samarbeid med ulike NAV kontorer. Her har vi samlet informasjon om hva vi kan hjelpe deg med, slik at du enklere kan få støtte fra NAV for å komme ut i arbeid igjen. Kontakt oss gjerne for uforpliktende og gratis rådgivning.
31.01.2019
Amazon åpner kontor i Oslo
Torsdag 31. januar ble det publisert en pressemelding om at Amazone Web Services åpner kontorer i Norge, i Oslo.
18.01.2019
Hva er sertifisering, hvorfor er det viktig og hvordan kan du sertifisere deg? 
Viktigheten av å kunne dokumentere din kunnskap kan være en avgjørende faktor for å skille deg ut og være attraktiv i dagens krevende arbeidsmarked. Det er også viktig for arbeidsgivere å ansette eller leie inn riktig kompetanse – noe som medfører økt krav til dokumentasjon og sertifisering av jobbsøkere. I forbindelse med anbud er sertifisering i økende grad et krav fra oppdragsgivere. Spesielt innen IT-bransjen er det flere og flere som innehar en eller flere sertifiseringer, og kravene øker. Men hva er egentlig en sertifisering? Og hvorfor er det så viktig å investere i dette? 
17.12.2018
Hva skal til for å omskolere deg i IT-bransjen?
Er du en av de som har jobbet flere år i IT-bransjen, men usikker på hva som finnes av muligheter? Kanskje du føler din kompetanse er utdatert? Eller trenger du et nytt fagområde som i større grad interesserer deg? Og hva skal egentlig til for å endre retning i IT-bransjen? Kjenner du deg igjen i dette, kan omskolering være det du trenger.
13.12.2018
Godt nytt år - med tom innboks og tilbakelent kontroll!
I denne artikkelen skrevet av vår instruktør Øivind Hansen, får du innblikk i hvordan du kan starte nyåret med en ryddigere mailboks, senkede skuldre og en ny tenkemåte. Øivind er instruktør på MS Outlook og MS OneNote, og har lang fartstid i Glasspaper med denne type kurs. Han liker å motivere, engasjere og endre tenkemåten til sine deltakere, slik at de får ting gjort på en bedre og mer effektiv måte.
05.12.2018
Hvorfor satser vi fortsatt STORT på klasseromskurs?
Teknologi er blitt en stor del av hverdagen vår både på jobb og hjemme. Den er med på å forenkle livene våre og gjør alt mer tilgjengelig. Dermed tyr vi ofte til teknologiske hjelpemidler i ulike situasjoner. En av disse situasjonene er ofte i forbindelse med å lære seg nye ting. Et Google søk er ikke langt unna, og vipps så har du meld deg på et webinar.
19.11.2018
VMware satser stort på sikkerhet!
VMware vSphere Platinum er en ny versjon av vSphere som leverer avanserte sikkerhetsfunksjoner som er fullt integrert i hypervisoren. Denne nye vSphere versjonen: vSphere med AppDefense leverer spesialbygde VM for å sikre applikasjonene.
14.11.2018
IT-rekruttering 2018
Norges første IT-rekrutterings event er vell blåst. Mange spennende foredrag om hvordan utviklingen har vært og er i rekrutteringsmarkedet når det kommer til å attrahere de beste IT-hodene/utviklerne.
05.11.2018
Hvorfor klarer ikke virksomheter å tiltrekke og holde på IT-hodene?
Teknologiendringer representerer muligheter og trusler i et stadig større tempo. Samtidig sliter mange virksomheter med å attrahere og beholde de riktige digitale hodene. Intern HR har ofte ikke kapasitet eller kunnskap til å attrahere kandidatene og dermed gis oppgaven eksterne rekrutteringsbyråer. De får ofte en nøye definert kravspesifikasjon utformet av virksomheten. I dette landskapet får ofte likevel ikke virksomheten tak i den ønskede ressursen. Hva kan i så fall gjøres annerledes?
02.11.2018
Nasjonal sikkerhetsmåned er snart over
Sikkerhet blir stadig viktigere i det digitale nettsamfunnet som vi er blitt en del av både på jobben og i privatlivet. Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig dugnad i oktober som gjennomføres av Norsk senter for informasjonssikring. I år har vi over 250 000 deltakere, over 300 bedrifter og til disse sendes det ut over 2 millioner leksjoner til de ansatte i virksomhetene. Det er åttende året på rad som det arrangeres og i år er det et rekordår. Rekorden var fra 2016, da var det 190 000 deltakere med.