Glasspaper deler

29.03.2023
Nye innleieregler 2023 – en kort innføring
De fleste virksomheter har med jevne mellomrom behov for midlertidige ansettelser og mange ønsker bistand fra bemanningsbyråer til å attrahere, kvalitetssikre og håndtere arbeidsforholdet til den/de midlertidige ansatte.
14.02.2023
Vi inviterte jenter som studerer informasjonsteknologi og medieproduksjon på videregående til et treff om kvinner i teknologi
Fredag 10. februar, bare en knapt måned før den internasjonale kvinnedagen, var vi så heldige å få besøk på Oslo kontoret av jenter som studerer informasjonsteknologi og medieproduksjon som spesialisering på videregående. De ble invitert til oss for en inspirasjonsdag, hvor temaet handlet om hvordan det er å jobbe med IT og teknologi.
30.01.2023
Hva er nytt i VMware vSphere versjon 8?
VMware vSphere ble i fjor høst lansert på versjon 8, og nå er kursene også oppdatert til nyeste versjon. Verdt å nevne at en viktig av oppgraderingene VMware vSphere versjon 8 er forbedret på både sikkerhet, ytelse og skalerbarhet for å nevne noe. Se flere av oppdateringene nedenfor.
11.01.2023
Vi har tatt en prat med tidligere MSU-deltaker Tania Bulz som i dag jobber som System Engineer i Xledger og selskapets CTO og Gründer, Lennart Holen
Xledger har siden 2020 ansatt en kandidat på .Net Azure Developer sporet, og Lennart uttrykker at de setter pris på at kandidatene får kursing som viser seg å være nyttig. Han nevner videre at kandidater med bachelorgrad, kan gjennom Microsoft University forbedre kompetansen sin og forberede seg til jobben de senere skal utføre hos Xledger.
15.09.2022
Vi har tatt en prat med COO, Morten Reinhardtsen i Ironstone om deres deltakelse i Microsoft University
Morten forteller at Ironstone skal ha tre deltakere på årets trainee-program og uttrykker videre at de er på utkikk etter kandidater som ønsker å gå Azure Cloud Platform sporet. Han utdyper videre at Ironstone i all hovedsak er på utkikk etter kandidater som har noe «hands-on» erfaring fra skolen- eller innen sky, første- eller andrelinje support fra deltidsjobber. Han legger til at de også har vært åpne for IKT lærlinger som i senere tid har valgt å gå videre på høyskole.
31.08.2022
Vi har tatt en prat med Infoworker om Microsoft University
Vi har tatt en prat med Hussain Al-Mousawi, CEO og daglig leder i Infoworker og Silje Dahl, tidligere MSU deltaker og nåværende konsulent i Infoworker. Silje deltok på Microsoft University tilbake i 2018 og har to bachelorgrader innen både spillutvikling og interaksjonsdesign. Vi har vært så heldige å få innblikk fra både arbeidsgivers- og tidligere deltakers perspektiv.
29.08.2022
Lånekassen stiller med to kandidater på årets Microsoft University
Vi har tatt en prat med Alexander Næss, seksjonsleder for Lånekassen avdeling IT Oslo og kontaktperson for Microsoft University.
19.04.2022
Har medarbeidersamtalen gått ut på dato?
Året er godt i gang, og det er tid for de årlige medarbeidersamtalene. Jeg synes det er festlig at ordet medarbeidersamtale har forkortelsen MAS. For mange, både ledere og medarbeidere, er det akkurat slik det oppleves; som et mas. Medmedarbeidersamtaler som skal gjennomføres og dokumenteres, gjerne 3-4 per dag, er det ikke rart det blir masete! Medarbeidersamtalen er rett og slett et fenomen og en struktur som passer godt til sin egen forkortelse! Men 1000-kroners-spørsmålet er om samtalene virkelig gir verdi og tjener sin hensikt?
21.03.2022
Se hvordan Grønn Jobb hjalp oss å bli miljøfyrtårn-sertifisert
Vi ønsket å bli miljøfyrtårn-sertifisert for å vise vårt miljøengasjement, samt at det dukket opp i flere anbudsprosesser, og vi ønsket å stille sterkt der også.
03.02.2022
Intervjuet av Bryn-Helsfyr samarbeidet - 20 år på Bryn: Fra kursleverandør til HR og IT-teknologipartner
Vi har vært så heldig å få besøk av Bryn-Helsfyr-samarbeidet som har laget en artikkel om oss og at vi nå har vært i området i 20 år.
06.01.2022
Glasspaper er nå Miljøfyrtårn-sertifisert
Ved årsskifte ble Glasspaper Miljøfyrtårn-sertifisert, som er et bevis på at vi anerkjenner samfunnsansvar og tar bevisste valg knyttet til bærekraft. Vi er med dette en av rett over 8000 bedrifter i Norge som er sertifisert.
09.12.2021
Hva bør du velge av MS-500 Security og SC-serien?
Flere av våre kunder lurer på hvilken Microsoft sikkerhetssertifisering de skal velge: MS-500: Security Administrator eller SCI-serien (Security, Compliance & Identity)? I denne artikkelen gir vi deg et innblikk i hvilke sertifiseringer som vil være riktig for din karriere og organisasjon.
28.10.2021
Norge har for få IT-spesialister. Glasspaper Recruitment blir stadig spurt av media om situasjonen
Daglig leder i Glasspaper Recruitment Thomas Schibbye er en av dem som roper varsko i headhunter bransjen. Noen få store aktører støvsuger arbeidsmarkedet for teknologihoder.
06.10.2021
Hvorfor havner høyt kompetente mennesker utenfor arbeidslivet?
Mange faktorer kan føre til at høyt kompetente, engasjerte og motiverte personer sliter med å få en god start på arbeidslivet eller mister jobben. Samtidig som markedet skriker etter kompetanse innen IT, holdes personer som ønsker en karriere innen området utenfor. Hvordan kan IT bedrifter være med på å snu denne trenden?
20.08.2021
Fremtidens konsulenter starter med en søknad til Microsoft University
Glasspaper Learning er utrolig stolt over at vi for 13. år på rad skal levere opplæringen i Microsoft University (MSU). MSU er et utdanningsprogram for nyutdannede i regi av Microsoft og Microsofts kunder og partnerbedrifter. MSU ble etablert i 2007 som et svar på stor etterspørsel av Microsoftkompetanse i det norske markedet. Dette programmet er en skikkelig rakettstart på karrieren, og for fjerde år på rad ligger MSU på topp over mest populære traineeprogrammer blant IT-studenter.