Glasspaper deler

29.01.2020
Hvilke trender så vi rundt sertifiseringer i 2019?
Glasspaper er Norges største testsenter med rundt 5000 sertifiseringer i året. Vi har testlokasjoner i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I 2019 fikk vi et godt bilde over sertifiseringstrender ved våre testsentre, og ønsker å dele et par av de trendene med dere.
09.01.2020
Fem enkle tips for bedre oversikt og kontroll i det nye året
Vi skriver 2020, og vi har ikke bare gått inn i et nytt år, men også et helt nytt tiår! Vår instruktør Fred-Ragnar Skau-Nilsen fra Potero har skrevet denne artikkelen som gir deg fem enkle tips for å bedre både oversikt og kontroll i 2020.
16.12.2019
Glasspaper har inngått rammeavtale for rekruttering med Business Intelligence selskapet RAV
Vi har fornyet vår rammeavtale for rekruttering med RAV, og har i den anledningen intervjuet ledere og ansatte i selskapet. Med dette ønsket vi å få svar på hvorfor de 60 ansatte som jobber i RAV har valgt dette som sin arbeidsplass, hva det betyr at RAV nå er kjøpt opp av KPMG og samtidig spurt hvilke stillinger RAV skal besette fremover.
04.12.2019
Fremtidens VMware er kanskje ikke det VMware vi har kjent i 20 år?
Historien om VMware er på mange måter historien om det typiske amerikanske IT-selskapet. 5 mennesker traff hverandre på Berkeley University. Diane Greene, Mendel Rosenblum, Scott Devine, Ellen Wang og Edouard Bugnion hadde en idé om hvordan man kunne utnytte compute ressurser mer effektivt enn det som var vanlig, i 1998.
22.11.2019
Norges ledende kurs -og kompetansesenter åpner i Stavanger
Den 4. desember åpner Glasspaper dørene til sitt nye kurs- og testsenter i Stavanger. Vi er sentralt lokalisert blant en rekke store IT-miljøer i Gamle Forusveien (Gauselsplitten). Glasspaper tilbyr i dag markedets bredeste kurssortiment og har over 10.000 kursdeltakere årlig. Glasspaper har fått utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt, blant annet har Microsoft kåret selskapet til det beste kurssenteret i Norge 8 år på rad.
08.10.2019
Ønsker du en rakettstart på karrieren?
Microsoft University (MSU) er en skikkelig kick-start på karrieren for nyutdannede! Programmet utvikler også dyktige og attraktive talenter innen IT. Kandidatene som gjennomgår MSU får opplæring og sertifiseringer innenfor ettertraktet Microsoft-teknologi, som gir en unik kompetanse og vil være etterspurt i mange år fremover. Vi ser nå etter deg som er nyutdannet og ønsker en rakettstart på karrieren.
Grønn Jobb etablererer et nytt programvarehus og skal ansette produkteier
09.09.2019
Glasspaper bistår med å bygge Grønn Jobbs nyetablerte programvarehus
Innovasjonstakten lever i Østfold! Det Fredrikstadbaserte selskapet Grønn Jobb satser friskt innen programvare gjennom å etablere datterselskapet Lyon Future AS, som skal komplimentere selskapets eksisterende programvare og øvrige tjenester. Glasspaper People har bidratt til å kartlegge eksisterende tekniske løsninger og kompetanse, samt rekruttere inn de to første ansatte i Lyon Future, CTO og UX/UI designer. Fokuset er nå å finne den siste ledende rollen i denne omgang, produkteier. Målet er å realisere utviklingen av digitale HRM løsninger. Vi har intervjuet Dan Mario Røian, CEO i Grønn Jobb og Lyon Future for å høre hans tanker om satsningen.
28.08.2019
Apotek 1 bygger nytt datavarehus, og Glasspaper bistår i rekrutteringsprosessen
Apotek 1, Norges største apotekkjede med mer enn 4.000 ansatte og også landets største farmasøytiske arbeidsgiver, har ambisiøse mål for å løfte deres analysekapasitet kraftig. Glasspaper er valgt som leverandør i oppbemanningen av Analytics enheten ved å rekruttere inn en datavarehus ansvarlig (arkitekt) og to ETL-utviklere (data engineers). Vi har intervjuet Geir Kjøsen i Apotek 1 som har gitt oppdraget til Glasspaper for å fortelle litt om nå situasjonen og reisen fremover.
19.08.2019
Hvordan vokse i Scrum Master rollen
Hva slags ferdigheter og kunnskaper trenger en profesjonell Scrum Master egentlig? Og hvordan utvikler man seg som Scrum Master?
26.06.2019
Tips til jobbintervjuet 
Et jobbintervju består av flere ulike faser. Det kan være alt fra 1.gangsintervju, personlighetstest, 2.gangsintervju og case. Intervjuet kan være en krevende prosess og mye står på spill.
28.05.2019
PRINCE 2 prinsippene
Hvorfor har man prinsipper i PRINCE2? Det finnes 7 prinsipper som skal hjelpe en med å kjøre suksessfulle prosjekter. Prinsippene fungerer som en ledetråd i prosjektet og er basert på analyse av tusenvis av prosjekter som både har gått bra og mindre bra:
20.05.2019
5 grunner til å bli en digital markedsfører
Digital markedsføring er en av flere måter å markedsføre en bedrift på i disse dager. Ved bruk av digital markedsføring sørger man for å kunne basere sin markedsføring på et datagrunnlag. Fremtiden er digital og digitale hoder er en mangel, og etterspørselen deretter.
02.05.2019
Er det på tide å oppgradere ditt VMware vSphere miljø?
Christian Mohn - VMware vExpert/VCP/VCAP-DCA/DCD, har fundert på hvorfor så mange i Norge enda ikke har oppgradert fra vSphere versjon 5.5, og gir dere her en kort oversikt over hva dere bør tenke på ved en eventuell oppgradering. Alt fra support, sikkerhet, hardware, software og kompetanseheving. Så, er det på tide å oppgradere ditt vSphere Miljø? Vi ønsker dere god lesing!
27.02.2019
ITIL 4: ny ITIL tilnærming
ITIL 4 oppleves som en videreutvikling av ITIL v3, men med en mye mer optimalisert tilnærming i forhold til smidig metodikk. Med andre ord er det en evolusjon av ITIL v3. Basisen er value streams og value change, som betyr at istedenfor å følge en firkantet service livssyklus, har du mye mer fleksibilitet i måten du setter sammen de forskjellige verdi-aktivitetene på. ITIL 4 er et mer fleksibelt rammeverk enn ITIL v3.
21.02.2019
Ønsker du å få kurs og sertifiseringer dekket av NAV?
Glasspaper har lang erfaring med å tilby kompetanseheving for kandidater i samarbeid med ulike NAV kontorer. Her har vi samlet informasjon om hva vi kan hjelpe deg med, slik at du enklere kan få støtte fra NAV for å komme ut i arbeid igjen. Kontakt oss gjerne for uforpliktende og gratis rådgivning.