Glasspaper deler

08.10.2019
Ønsker du en rakettstart på karrieren?
Microsoft University (MSU) er en skikkelig kick-start på karrieren for nyutdannede! Programmet utvikler også dyktige og attraktive talenter innen IT. Kandidatene som gjennomgår MSU får opplæring og sertifiseringer innenfor ettertraktet Microsoft-teknologi, som gir en unik kompetanse og vil være etterspurt i mange år fremover. Vi ser nå etter deg som er nyutdannet og ønsker en rakettstart på karrieren.
Grønn Jobb etablererer et nytt programvarehus og skal ansette produkteier
09.09.2019
Glasspaper bistår med å bygge Grønn Jobbs nyetablerte programvarehus
Innovasjonstakten lever i Østfold! Det Fredrikstadbaserte selskapet Grønn Jobb satser friskt innen programvare gjennom å etablere datterselskapet Lyon Future AS, som skal komplimentere selskapets eksisterende programvare og øvrige tjenester. Glasspaper People har bidratt til å kartlegge eksisterende tekniske løsninger og kompetanse, samt rekruttere inn de to første ansatte i Lyon Future, CTO og UX/UI designer. Fokuset er nå å finne den siste ledende rollen i denne omgang, produkteier. Målet er å realisere utviklingen av digitale HRM løsninger. Vi har intervjuet Dan Mario Røian, CEO i Grønn Jobb og Lyon Future for å høre hans tanker om satsningen.
28.08.2019
Apotek 1 bygger nytt datavarehus, og Glasspaper bistår i rekrutteringsprosessen
Apotek 1, Norges største apotekkjede med mer enn 4.000 ansatte og også landets største farmasøytiske arbeidsgiver, har ambisiøse mål for å løfte deres analysekapasitet kraftig. Glasspaper er valgt som leverandør i oppbemanningen av Analytics enheten ved å rekruttere inn en datavarehus ansvarlig (arkitekt) og to ETL-utviklere (data engineers). Vi har intervjuet Geir Kjøsen i Apotek 1 som har gitt oppdraget til Glasspaper for å fortelle litt om nå situasjonen og reisen fremover.
19.08.2019
Hvordan vokse i Scrum Master rollen
Hva slags ferdigheter og kunnskaper trenger en profesjonell Scrum Master egentlig? Og hvordan utvikler man seg som Scrum Master?
26.06.2019
Tips til jobbintervjuet 
Et jobbintervju består av flere ulike faser. Det kan være alt fra 1.gangsintervju, personlighetstest, 2.gangsintervju og case. Intervjuet kan være en krevende prosess og mye står på spill.
28.05.2019
PRINCE 2 prinsippene
Hvorfor har man prinsipper i PRINCE2? Det finnes 7 prinsipper som skal hjelpe en med å kjøre suksessfulle prosjekter. Prinsippene fungerer som en ledetråd i prosjektet og er basert på analyse av tusenvis av prosjekter som både har gått bra og mindre bra:
20.05.2019
5 grunner til å bli en digital markedsfører
Digital markedsføring er en av flere måter å markedsføre en bedrift på i disse dager. Ved bruk av digital markedsføring sørger man for å kunne basere sin markedsføring på et datagrunnlag. Fremtiden er digital og digitale hoder er en mangel, og etterspørselen deretter.
02.05.2019
Er det på tide å oppgradere ditt VMware vSphere miljø?
Christian Mohn - VMware vExpert/VCP/VCAP-DCA/DCD, har fundert på hvorfor så mange i Norge enda ikke har oppgradert fra vSphere versjon 5.5, og gir dere her en kort oversikt over hva dere bør tenke på ved en eventuell oppgradering. Alt fra support, sikkerhet, hardware, software og kompetanseheving. Så, er det på tide å oppgradere ditt vSphere Miljø? Vi ønsker dere god lesing!
27.02.2019
ITIL 4: ny ITIL tilnærming
ITIL 4 oppleves som en videreutvikling av ITIL v3, men med en mye mer optimalisert tilnærming i forhold til smidig metodikk. Med andre ord er det en evolusjon av ITIL v3. Basisen er value streams og value change, som betyr at istedenfor å følge en firkantet service livssyklus, har du mye mer fleksibilitet i måten du setter sammen de forskjellige verdi-aktivitetene på. ITIL 4 er et mer fleksibelt rammeverk enn ITIL v3.
21.02.2019
Ønsker du å få kurs og sertifiseringer dekket av NAV?
Glasspaper har lang erfaring med å tilby kompetanseheving for kandidater i samarbeid med ulike NAV kontorer. Her har vi samlet informasjon om hva vi kan hjelpe deg med, slik at du enklere kan få støtte fra NAV for å komme ut i arbeid igjen. Kontakt oss gjerne for uforpliktende og gratis rådgivning.
31.01.2019
Amazon åpner kontor i Oslo
Torsdag 31. januar ble det publisert en pressemelding om at Amazone Web Services åpner kontorer i Norge, i Oslo.
18.01.2019
Hva er sertifisering, hvorfor er det viktig og hvordan kan du sertifisere deg? 
Viktigheten av å kunne dokumentere din kunnskap kan være en avgjørende faktor for å skille deg ut og være attraktiv i dagens krevende arbeidsmarked. Det er også viktig for arbeidsgivere å ansette eller leie inn riktig kompetanse – noe som medfører økt krav til dokumentasjon og sertifisering av jobbsøkere. I forbindelse med anbud er sertifisering i økende grad et krav fra oppdragsgivere. Spesielt innen IT-bransjen er det flere og flere som innehar en eller flere sertifiseringer, og kravene øker. Men hva er egentlig en sertifisering? Og hvorfor er det så viktig å investere i dette? 
17.12.2018
Hva skal til for å omskolere deg i IT-bransjen?
Er du en av de som har jobbet flere år i IT-bransjen, men usikker på hva som finnes av muligheter? Kanskje du føler din kompetanse er utdatert? Eller trenger du et nytt fagområde som i større grad interesserer deg? Og hva skal egentlig til for å endre retning i IT-bransjen? Kjenner du deg igjen i dette, kan omskolering være det du trenger.
13.12.2018
Godt nytt år - med tom innboks og tilbakelent kontroll!
I denne artikkelen skrevet av vår instruktør Øivind Hansen, får du innblikk i hvordan du kan starte nyåret med en ryddigere mailboks, senkede skuldre og en ny tenkemåte. Øivind er instruktør på MS Outlook og MS OneNote, og har lang fartstid i Glasspaper med denne type kurs. Han liker å motivere, engasjere og endre tenkemåten til sine deltakere, slik at de får ting gjort på en bedre og mer effektiv måte.
05.12.2018
Hvorfor satser vi fortsatt STORT på klasseromskurs?
Teknologi er blitt en stor del av hverdagen vår både på jobb og hjemme. Den er med på å forenkle livene våre og gjør alt mer tilgjengelig. Dermed tyr vi ofte til teknologiske hjelpemidler i ulike situasjoner. En av disse situasjonene er ofte i forbindelse med å lære seg nye ting. Et Google søk er ikke langt unna, og vipps så har du meld deg på et webinar.