Glasspaper deler

19.11.2018
VMware satser stort på sikkerhet!
VMware vSphere Platinum er en ny versjon av vSphere som leverer avanserte sikkerhetsfunksjoner som er fullt integrert i hypervisoren. Denne nye vSphere versjonen: vSphere med AppDefense leverer spesialbygde VM for å sikre applikasjonene.
14.11.2018
IT-rekruttering 2018
Norges første IT-rekrutterings event er vell blåst. Mange spennende foredrag om hvordan utviklingen har vært og er i rekrutteringsmarkedet når det kommer til å attrahere de beste IT-hodene/utviklerne.
05.11.2018
Hvorfor klarer ikke virksomheter å tiltrekke og holde på IT-hodene?
Teknologiendringer representerer muligheter og trusler i et stadig større tempo. Samtidig sliter mange virksomheter med å attrahere og beholde de riktige digitale hodene. Intern HR har ofte ikke kapasitet eller kunnskap til å attrahere kandidatene og dermed gis oppgaven eksterne rekrutteringsbyråer. De får ofte en nøye definert kravspesifikasjon utformet av virksomheten. I dette landskapet får ofte likevel ikke virksomheten tak i den ønskede ressursen. Hva kan i så fall gjøres annerledes?
02.11.2018
Nasjonal sikkerhetsmåned er snart over
Sikkerhet blir stadig viktigere i det digitale nettsamfunnet som vi er blitt en del av både på jobben og i privatlivet. Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig dugnad i oktober som gjennomføres av Norsk senter for informasjonssikring. I år har vi over 250 000 deltakere, over 300 bedrifter og til disse sendes det ut over 2 millioner leksjoner til de ansatte i virksomhetene. Det er åttende året på rad som det arrangeres og i år er det et rekordår. Rekorden var fra 2016, da var det 190 000 deltakere med.
01.11.2018
Microsoft University - Nyutdannet og klar for en utfordring?
Ikke bare tilbyr utdanningsløpet Microsoft University (MSU) en skikkelig kick-start på karrieren for nyutdannede, men programmet utvikler også dyktige og attraktive talenter innen IT. Kandidatene som gjennomgår MSU får opplæring og sertifiseringer innenfor ettertraktet Microsoft-teknologi, som gir en unik kompetanse og vil være etterspurt i mange år fremover.
23.10.2018
Informasjonssikkerhet som rammeverk i virksomheten
Informasjonssikkerhet handler om å få på plass et rammeverk for å sikre at virksomheten blir trygg nok i det store trusselbilde. Rammeverket kan tilpasses enhver virksomhet, slik at man sørger for at virksomheten jobber etter de målene som er satt opp for nettopp deres drift.
22.10.2018
Hva skal til for å skape en sikkerhetskultur?
90 % av nærmere 5000 fagspesialister innen teknologi svarte nylig på en undersøkelse rundt cyber sikkerhet gjennomført av ISACA og CMMI Institute. De opplever et gap mellom eksisterende virksomhetskultur og sikkerhetskulturen de mener at virksomheten burde ha. Dette går på både bevisstheten i det daglige og ledelsens prioriteringer ifølge rapporten, Cybersecurity Culture Report.
19.10.2018
Sikker koding, en livsviktig brikke inn i utviklingsarbeidet
Vi har intervjuet Márton Heleszta, leder for Secure Coding Academy om hva Secure coding er og hvorfor det er så viktig at alle utviklere har dette i tankesettet sitt. Sikker koding er sikkerhetsnettet bak deg når et eventuelt hacking forsøk finner sted. Sikker koding sørger for at du er rustet i kampen mot trusler og allikevel er hele 95% av alle utviklere ikke fullstendig opplært innen sikker koding.
17.10.2018
Hva skal virksomheter som mangler IT-sikkerhetskompetanse gjøre i en verden med et stadig større trusselbilde?
Daglig står det om sikkerhetsbrudd og trusler mot offentlige og private virksomheter, og truslene er økende. Det offentlige investerer i sitt statsbudsjett atskillig mer i IT-sikkerhet, men hva skal virksomhetene gjøre når 6 av 10 virksomheter  i  Abelia  opplever mangel på IT-kompetanse, hvorpå savnet er spesielt stort innen IT-sikkerhet. Problemet relaterer seg mye til at virksomhetene ikke klarer å attrahere IT-sikkerhetspersonell til sin virksomhet.
15.10.2018
Hvordan bør norske virksomheter håndtere trusler?
Norge er et av landene i verden som opplever flest sikkerhetstrusler daglig med store konsekvenser for virksomhetens omdømme og økonomi. Hvordan bør ledere i norske virksomheter minimere sannsynligheten for at truslene rammer deres virksomhet i tillegg til å minimere en potensiell skade?
08.10.2018
Store sikkerhetsglipp i nasjonal sikkerhetsmåned
Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned og de siste ukene har vi vært vitne til to store sikkerhetsglipp. Facebook var først ut, hvor hele 50 millioner brukere kan ha blitt rammet av sikkerhetsbrist som følge av et dataangrep. E24 skriver at feilen skal ha ligget i en kode som ble utviklet i forbindelse med en oppdatering av opplastingsverktøyet for videoer. Utfallet av dette kan ha ført til at de 50 millioner brukerne har personlig informasjon på avveie.
30.04.2018
Nasjonal Sikkerhetsmåned: Ny opplæringspartner i 2018
XtraMile blir ny kurspartner for Nasjonal Sikkerhetsmåned 2018. NorSIS, som arrangerer den landsomfattende kampanjen, har som mål å øke kunnskapen om IT-sikkerhet og skape en tryggere digital hverdag hos virksomheter over hele landet. Årets tema «Skadelig e-post og svindel på nett» skal sikre at bedriftene blir bedre rustet i kampen mot disse utfordringene
30.04.2018
Glasspaper har ansatt ny leder for bemanning
Even Sørlie begynte i dag i Glasspaper People som leder for bemanning. Glasspaper People har i dag et betydelig antall utleide medarbeidere innen IT og forvalter en rekke offentlige og private rammeavtaler i tillegg til å levere til SMB markedet. Even har solid erfaring fra bransjen. Even er en pioner i bransjen. Han begynte sin karriere i Manpower og ble senere en viktig bidragsyter i Elan (nå Experis) før han som en sentral bidragsyter var med på å bygge opp bemanningsenhetene innen IT og engineering i Top Temp. Even jobbet fram til nylig som salgs- og markedsansvarlig  i Technogarden Magellan AS.
19.04.2018
Glasspaper lanserer CRMAP, neste generasjons styringssystem innen risikostyring dynamisk og compliance
16. april gikk startskuddet for lanseringen av programvaren CRMAP. CRMAP er utviklet av ledende fagspesialister innen risikostyring og compliance som savnet et spisset, helhetlig risiko og compliance system som bygger godt oppunder bestepraksis for hvordan en virksomhet bør jobbe med risikostyring og compliance. CRMAP passer godt både for offentlige og private virksomheter.