Glasspaper deler

31.01.2019
Amazon åpner kontor i Oslo
Torsdag 31. januar ble det publisert en pressemelding om at Amazone Web Services åpner kontorer i Norge, i Oslo.
18.01.2019
Hva er sertifisering, hvorfor er det viktig og hvordan kan du sertifisere deg? 
Viktigheten av å kunne dokumentere din kunnskap kan være en avgjørende faktor for å skille deg ut og være attraktiv i dagens krevende arbeidsmarked. Det er også viktig for arbeidsgivere å ansette eller leie inn riktig kompetanse – noe som medfører økt krav til dokumentasjon og sertifisering av jobbsøkere. I forbindelse med anbud er sertifisering i økende grad et krav fra oppdragsgivere. Spesielt innen IT-bransjen er det flere og flere som innehar en eller flere sertifiseringer, og kravene øker. Men hva er egentlig en sertifisering? Og hvorfor er det så viktig å investere i dette? 
17.12.2018
Hva skal til for å omskolere deg i IT-bransjen?
Er du en av de som har jobbet flere år i IT-bransjen, men usikker på hva som finnes av muligheter? Kanskje du føler din kompetanse er utdatert? Eller trenger du et nytt fagområde som i større grad interesserer deg? Og hva skal egentlig til for å endre retning i IT-bransjen? Kjenner du deg igjen i dette, kan omskolering være det du trenger.
13.12.2018
Godt nytt år - med tom innboks og tilbakelent kontroll!
I denne artikkelen skrevet av vår instruktør Øivind Hansen, får du innblikk i hvordan du kan starte nyåret med en ryddigere mailboks, senkede skuldre og en ny tenkemåte. Øivind er instruktør på MS Outlook og MS OneNote, og har lang fartstid i Glasspaper med denne type kurs. Han liker å motivere, engasjere og endre tenkemåten til sine deltakere, slik at de får ting gjort på en bedre og mer effektiv måte.
05.12.2018
Hvorfor satser vi fortsatt STORT på klasseromskurs?
Teknologi er blitt en stor del av hverdagen vår både på jobb og hjemme. Den er med på å forenkle livene våre og gjør alt mer tilgjengelig. Dermed tyr vi ofte til teknologiske hjelpemidler i ulike situasjoner. En av disse situasjonene er ofte i forbindelse med å lære seg nye ting. Et Google søk er ikke langt unna, og vipps så har du meld deg på et webinar.
19.11.2018
VMware satser stort på sikkerhet!
VMware vSphere Platinum er en ny versjon av vSphere som leverer avanserte sikkerhetsfunksjoner som er fullt integrert i hypervisoren. Denne nye vSphere versjonen: vSphere med AppDefense leverer spesialbygde VM for å sikre applikasjonene.
14.11.2018
IT-rekruttering 2018
Norges første IT-rekrutterings event er vell blåst. Mange spennende foredrag om hvordan utviklingen har vært og er i rekrutteringsmarkedet når det kommer til å attrahere de beste IT-hodene/utviklerne.
05.11.2018
Hvorfor klarer ikke virksomheter å tiltrekke og holde på IT-hodene?
Teknologiendringer representerer muligheter og trusler i et stadig større tempo. Samtidig sliter mange virksomheter med å attrahere og beholde de riktige digitale hodene. Intern HR har ofte ikke kapasitet eller kunnskap til å attrahere kandidatene og dermed gis oppgaven eksterne rekrutteringsbyråer. De får ofte en nøye definert kravspesifikasjon utformet av virksomheten. I dette landskapet får ofte likevel ikke virksomheten tak i den ønskede ressursen. Hva kan i så fall gjøres annerledes?
02.11.2018
Nasjonal sikkerhetsmåned er snart over
Sikkerhet blir stadig viktigere i det digitale nettsamfunnet som vi er blitt en del av både på jobben og i privatlivet. Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig dugnad i oktober som gjennomføres av Norsk senter for informasjonssikring. I år har vi over 250 000 deltakere, over 300 bedrifter og til disse sendes det ut over 2 millioner leksjoner til de ansatte i virksomhetene. Det er åttende året på rad som det arrangeres og i år er det et rekordår. Rekorden var fra 2016, da var det 190 000 deltakere med.
01.11.2018
Microsoft University - Nyutdannet og klar for en utfordring?
Ikke bare tilbyr utdanningsløpet Microsoft University (MSU) en skikkelig kick-start på karrieren for nyutdannede, men programmet utvikler også dyktige og attraktive talenter innen IT. Kandidatene som gjennomgår MSU får opplæring og sertifiseringer innenfor ettertraktet Microsoft-teknologi, som gir en unik kompetanse og vil være etterspurt i mange år fremover.
23.10.2018
Informasjonssikkerhet som rammeverk i virksomheten
Informasjonssikkerhet handler om å få på plass et rammeverk for å sikre at virksomheten blir trygg nok i det store trusselbilde. Rammeverket kan tilpasses enhver virksomhet, slik at man sørger for at virksomheten jobber etter de målene som er satt opp for nettopp deres drift.
22.10.2018
Hva skal til for å skape en sikkerhetskultur?
90 % av nærmere 5000 fagspesialister innen teknologi svarte nylig på en undersøkelse rundt cyber sikkerhet gjennomført av ISACA og CMMI Institute. De opplever et gap mellom eksisterende virksomhetskultur og sikkerhetskulturen de mener at virksomheten burde ha. Dette går på både bevisstheten i det daglige og ledelsens prioriteringer ifølge rapporten, Cybersecurity Culture Report.
19.10.2018
Sikker koding, en livsviktig brikke inn i utviklingsarbeidet
Vi har intervjuet Márton Heleszta, leder for Secure Coding Academy om hva Secure coding er og hvorfor det er så viktig at alle utviklere har dette i tankesettet sitt. Sikker koding er sikkerhetsnettet bak deg når et eventuelt hacking forsøk finner sted. Sikker koding sørger for at du er rustet i kampen mot trusler og allikevel er hele 95% av alle utviklere ikke fullstendig opplært innen sikker koding.
17.10.2018
Hva skal virksomheter som mangler IT-sikkerhetskompetanse gjøre i en verden med et stadig større trusselbilde?
Daglig står det om sikkerhetsbrudd og trusler mot offentlige og private virksomheter, og truslene er økende. Det offentlige investerer i sitt statsbudsjett atskillig mer i IT-sikkerhet, men hva skal virksomhetene gjøre når 6 av 10 virksomheter  i  Abelia  opplever mangel på IT-kompetanse, hvorpå savnet er spesielt stort innen IT-sikkerhet. Problemet relaterer seg mye til at virksomhetene ikke klarer å attrahere IT-sikkerhetspersonell til sin virksomhet.
15.10.2018
Hvordan bør norske virksomheter håndtere trusler?
Norge er et av landene i verden som opplever flest sikkerhetstrusler daglig med store konsekvenser for virksomhetens omdømme og økonomi. Hvordan bør ledere i norske virksomheter minimere sannsynligheten for at truslene rammer deres virksomhet i tillegg til å minimere en potensiell skade?