Hvorfor bør du søke på Microsoft University?

Er du nyutdannet innen IT og ønsker en kick-start på karrieren din? Da bør du lese videre!

Hva er Microsoft University?

Microsoft University (MSU) er et trainee-program hvor du som nyutdannet gjennomgår seks uker med kursing og tar sertifiseringer innen ettertraktet Microsoft teknologi. Dette programmet gir deg en unik kompetanse, som vil være etterspurt i mange år fremover. Microsoft University er i regi av Microsoft, for deres partnere og kunder i Norge. En partner er de selskap som videre distribuerer Microsoft sine produkter og tjenester, og en kunde er selskap som kjøper Microsoft sine tjenester og/eller produkter. Noen av Microsoft partnere som er med i år er Communicate, Sysco, Cegal og Atea. I forkant av MSU blir du ansatt hos en ledende Microsoft partner eller kunde, som betyr at du får lønn fra første kursdag. Du skriver arbeidskontrakt i forkant av kurset, og tiltrer denne rollen umiddelbart i etterkant av gjennomført kurs.

Microsoft University 2022 består av ulike spesialiseringer, hvor du gjennomfører en av de nevnte under. Spesialiseringene du kan velge mellom i år er:

  • Azure Cloud Platform
  • Cloud Security
  • .Net Azure Development
  • Dynamics 365 - Customer Engagement
  • Advanced Cloud Analytics – Azure Data Engineer
  • AI & Machine Learning
  • Dynamics 365 - Finance and Operations
  • Microsoft 365 App Developer
  • Dynamics 365 Business Central
  • Power Platform Arkitekt

Hvorfor søke på Microsoft University?

Microsoft University er kåret til det mest attraktive trainee-programmet innen IT-sektoren, hele fire år på rad. Gjennom én søknad til Microsoft University eksponeres du for rundt 20 av Norges mest attraktive teknologi- og konsulentselskaper, som til sammen rekrutterer til nærmere 80 stillinger. Dette er varierte roller med et fellestrekk at du vil jobbe med og spesialisere deg innen Microsoft-teknologi. MSU tilbyr ikke bare faglig utvikling, men er også en nettverksarena hvor du får en super mulighet til å utvikle både relasjoner og ditt nettverk, både til andre deltakere, og ikke minst til anerkjente selskaper.

Hvem bør søke?

Du er velkommen til å søke på MSU 2021 dersom du har en utdanning innen IT og/eller har IT-rettede valgfag. I tillegg har du en sterk interesse innen IT, og har 0-3 års relevant arbeidserfaring.

Dette sier tidligere deltakere om hvordan de opplevde MSU:

«Microsoft University er noe av det beste med tanke på opplæring, miljø og hvor mye man lærer på kort tid. Jeg har aldri opplevd noe lignede»

Halifa, 26 år

«Kombinasjonen av at man lærer mye på kort tid, samtidig som at man får knyttet gode relasjoner»

Gina, 25 år

«MSU gir en bratt læringskurve, hvor man få mye kunnskap på kort tid»

Fredrik, 30 år

«Det beste med MSU er at det er veldig flinke instruktører som har mye kunnskap, og det er et læringsopplegg som la til rette for samarbeid mellom studentene og at man kan lære av hverandre»

Siri, 27 år

«Det beste med MSU er det å lære ny teknologi sammen med andre studenter som skal ut i arbeidslivet, og det er et godt sosialt læringsmiljø»

Ricardo, 32 år

«Ved å gå MSU får man en svært bratt læringskurve og en kick-start på karrieren»

Vilde, 29 år

«Det beste med MSU er at det er intensivt og givende»

Mikael, 25 år

Tilbakemelding fra partnere av MSU:

«Vi har benyttet oss av MSU de siste 3 årene og er svært godt fornøyd med de kandidatene vi har fått og hele utdanningsopplegget. Samtlige konsulenter er fortsatt i fullt arbeid hos Move, og vi mottar svært gode tilbakemeldinger fra kunder de er i oppdrag for». Move AS.

«Communicate har i mer enn 6 år benyttet Microsoft University (MSU). Det har utelukkende vært positivt. Kandidatene som gjennomfører dette intensive kurset kommer godt rustet til å ta oppdrag for våre kunder. I tillegg til MSU legger vi på en internt trainee program før de går ut i oppdrag. Vi har meget god erfaring med dette profesjonelle programmet.» Communicate Norge AS.

Microsoft University er en fin døråpner for mange som enten ønsker å studere videre eller gå ut i fast arbeid. Programmet er en sterk bidragsyter til å stake ut en riktig karrierevei og at studentene finner sin egen retning inn i IT bransjen. SYSCO har kun vært med et år, men den erfaringen vi har gjort oss så langt er ubetinget positiv og inviterer derfor flere flinke og kloke hoder hjertelig velkommen til oss i 2021. Sysco AS.

Vi har brukt Microsoft University siden 2015 og har ansatt 14 nye medarbeider gjennom opplegget. Vår ambisjon er å bli Norges mest kjent Microsoft Partner innen BI og det finnes derfor ingen bedre opplæringsprogram for våre nye ansatte. Det som jeg liker mest med Microsoft University er at programmet tilpasser seg til endringer i både teknologi og BI-bransjen. Resultatet er at programmet fokuserer på det som er relevant nå og i fremtiden, ikke det som er allerede utdatert. Amesto Firstpoint.

Vil du lese mer om Microsoft University?

Microsoft University - studenterMicrosoft University - kunder og partner