IT-rekruttering 2018

Norges første IT-rekrutterings event er vell blåst. Mange spennende foredrag om hvordan utviklingen har vært og er i rekrutteringsmarkedet når det kommer til å attrahere de beste IT-hodene/utviklerne.

Vi har lenge sett at markedet utvikler seg i rekordfart og man må kunne henge med i svingene for å få optimale resultater. Utviklere er en mangelvare og de vet hva de vil ha.

Teknisk Ukeblad som stod ansvarlig for selve arrangementet har gjennomført en undersøkelse blant 10 000 IT-ansatte og der kommer det frem at medianlønnen til IT-ansatte er 670 000 per dags dato. Dette understreker at utviklingen i lønnsnivåer også har vært eksponentiell. Lønnsutviklingen avhenger også av programmeringsspråk. Snittlønnen for Java og .NET utviklere, samt C++ er ganske lik. Php skiller seg ut som gruppen utviklere med lavest snittlønn. Mens snitt for de over er ca. 700.000 så er det for php ca. 600.000.

Lønnsnivå varierer også stort mellom de ulike delene av landet vårt. De med høyest lønn kommer fra Asker, Bærum og Skedsmo etterfulgt av Oslo og Stavanger. Trondheim midt på treet i landet, mens Mjøs-regionen har i snitt de laveste lønningene. 

DNB regner med at utvikleres kompetanse er utdatert om 4 år så man må være på ballen for å være oppdatert, dette understreker direktør for New Tech Lab i DNB, Yngvar Ugland.

Utviklerne er som sagt klar i sin tale, ettersom de har enormt mye å velge mellom når det kommer til jobbtilbud. Det utviklere setter høyest er i følge Universum 2018, følgende (viktigst først): Arbeidsmiljø, interessante/spennende prosjekter, tjenester som selskaper leverer, konkurransedyktig grunnlønn, ledere som støtter utvikling, fleksibilitet, variasjon, kreativt/dynamisk miljø, innovasjon, gode inntjeningsmuligheter og mulighet til å ivareta personlige interesser. Og det som er stigende er fokus på at det de lager utgjør en samfunnsnytte.

IT-rekruttering 2018, satte også teknologistudentene i fokus og noe av det som ble snakket om var at studentene har endret seg endel rundt hvilke arbeidsgivere som er mest attraktive. Google og Microsoft er på topp, men solide klatrere er rådgivningsselskaper som PWC, KPMG. Tine, bank, finans er også på solid vei oppover. 

Les også – «Hvorfor klarer ikke virksomheter å tiltrekke og holde på IT-hodene?»

Ledig for oppdrag, ny jobb eller er du selvstendig konsulent

Finn ditt kurstilbud

Glasspaper på sosiale medier

Bli en del av Glasspaper på sosiale medier