Ja, vi elsker Excel!

Excel sheet

Excel er et av de mest populære og utbredte dataprogrammene i verden. Det er et fantastisk multiverktøy som brukes til en lang rekke oppgaver, på tvers av bransjer, funksjoner og jobbroller.

Det er flere årsaker til at Excel er så populært. Først og fremst er Excel et brukervennlig regneark som utfører kompliserte beregninger slik at du sparer tid. Det er relativt lett å ta i bruk Excel på et grunnleggende nivå, og mange Excel-brukere er derfor selvlærte. Excel er en del av Microsoft 365 og integrasjonen med øvrige applikasjoner som Teams, Word, PowerPoint, Outlook gir sømløs arbeidsflyt og samhandling med resten av organisasjonen.

Excel inneholder en rekke avanserte funksjoner for datamanipulering, analyse og visualisering. Verktøy som Pivot-tabeller, Power Query og funksjoner som XOPPSLAG/ SUMMER.HVIS.SETT/ANTALL.HVIS.SETT, samt mange statistiske funksjoner gjør det mulig å håndtere komplekse databehandlingsbehov slik at du lettere kan forstå trender, mønstre og sammenhenger i dataene dine. Dette gir verdifull innsikt som igjen gjør det lettere å ta gode beslutninger.

Det er en god investering å sette av tid til å bli bedre i Excel!

Dersom du bruker Excel jevnlig vil du oppleve at økt kompetanse medfører høyere effektivitet, mindre feil og større mestringsglede, mer tid til å gjøre andre viktige oppgaver, og bedre beslutninger.

Excel oppdateres kontinuerlig med nye funksjoner og verktøy, noe som tilbyr uendelige muligheter for læring og utvikling. Det vil derfor alltid være noe å lære uansett på hvilket nivå du er.

Med riktig kunnskap, blir Excel fort et uunnværlig hjelpemiddel i hverdagen!

Excel er et multiverktøy som brukes på tvers av bransjer, funksjoner og jobbroller!

Excel kan brukes til en lang rekke oppgaver.
Her er noen eksempler ispedd noen tips og triks fra våre instruktører!Rapportering for økonomi, administrasjon, salg og markedsføring

Excel kan hjelpe deg å lage rapporter med beregninger og grafer, vedlikeholde databaser, og opprette pivottabeller for å visualisere data, resultater og trender. 

Slå sammen kolonner med CTRL + E:

 

Dataanalyse

Med Excel kan du analysere data og trekke ut innsikt som gir godt beslutningsgrunnlag. Dette inkluderer alt fra enkel statistisk analyse til kompleks datamodellering med Power Query.

VSTAKK-funksjonen:
Finansiell modellering

Bruk Excel for å bygge finansielle modeller, utføre økonomisk planlegging og analyse (FP&A), og for beregning av budsjett, prognoser, og cash flow-analyser.

Opprett prognoseark i Excel:

 

Regnskap og Bokføring

For mange bedrifter og regnskapsførere er Excel et uvurderlig verktøy for å føre regnskap, lage balanser, resultatregnskap og andre finansielle dokumenter. 

MENGDE-funksjonen:Prosjektstyring

Er du prosjektleder kan Excel brukes til å lage tidsplaner, spore prosjektstatus, og håndtere budsjetter og ressurser i prosjektene dine.

TEKSTDELING-funksjonen:Lagerstyring

Mange SMB-bedrifter benytter Excel for å holde orden på lagerbeholdninger, bestillinger og leveranser.

Kamera i Excel:CRM og kundeoppfølging

Du kan bruke Excel for å administrere kundedatabaser, og følge opp tilbud og salg. Dette kan enkelt deles og være synlig i Microsoft 365/Teams. Perfekt for deg som jobber med salg, produktansvar eller markedsføring.

Innholdsfortegnelse i Excel: