Fra Microsoft University til det teknologiledende selskapet Evidi

Evidi har deltatt på Microsoft University helt siden oppstart. Vi har vært så heldig å få prate med HR direktør Emma Eriksson og fire tidligere MSU deltakere. Brage og Cathrine deltok på Microsoft University for over 10 år siden og Aurora og Frida deltok for to og tre år tilbake.

Emma forteller om denne spennende reisen i Evidi med de opprinnelige fem selskapene som fusjonerte og nå med tre nye oppkjøp så dekker Evidi i dag over all Microsoft-teknologi. Hun forteller om kandidatene som Evidi ser etter til Microsoft University. Vi ser etter kandidater med stor interesse for teknologi og som gjerne har noe tidligere jobberfaring eller tidligere karrierer. Relevante studier innenfor rent tekniske fag med gode resultat veier tungt i tillegg til personlige egenskaper som samarbeid, kommunikasjonsferdigheter, lærevillig og endringsvilje.

Hvilken verdi ser Evidi i å ansette MSU-kandidater og hvem er de på utkikk etter?

«Vi ser en stor verdi av Microsoft University. Vi ser på programmet som et godt alternativ til et internt trainee-program, hvor kandidater kan få en god innføring i Microsoft teknologi sammen med andre. De Intense ukene med opplæring gir kandidater noe de gjerne ikke har fått på skolen»

Emma

Emma forteller at de er på utkikk etter kandidater med en god konsulentprofil. Vedkommende legger til at de er et konsulentfirma som ser etter konsulenter med gode kommunikasjonsferdigheter og kunnskap, eller stor grad av interesse for forretning, menneskepsykologi og endring. Hun forteller videre at holdninger og personlighet er det viktigste.

Rekrutteringsprosessen

«Du får møte HR, en tidligere deltaker fra MSU og din nærmeste leder»

Emma

Gjennom rekrutteringsprosess med Evidi forteller Emma at kandidater gjerne deltar på to- til tre møter. Hun forklarer videre at kandidatene gjerne deltar på en siste presentasjon som innebærer rammer, betingelser og roller som konsulent hos dem. Vedkommende meddeler videre at tidligere MSU-er Aurora, har bistått i rekrutteringsprosessen for årets Microsoft University deltakere.

Emma forklarer at Aurora evner å finne ting kandidatene har til felles og som de kan kjenne seg igjen i. Hun nevner videre at Aurora forteller kandidatene om hennes vei inn til Microsoft University, hvordan kandidatene kan skaffe seg en plattform, et nettverk, venner for livet og hvordan de skal legge opp løpet under programmet.

«Aurora er veldig god på mennesker og bidrar med trygghet til kandidatene. Hun deler mye tidligere opplevelser som betrygger folk med at de ikke må sitte på alle svarene første dag, men at dette er en god læringsreise»

Emma

Inn i en seniors hverdag som junior

Emma forteller at Evidi tar imot sine kandidater før oppstart av trainee-programmet og at det var ekstra prosjektledere til stede under onboardingen i Evidi i år. Hun forteller at det er viktig at kandidatene gjennom onboardingsprosessen skaper nettverk internt i selskapet, slik at de får flere knagger å henge på hvis de skulle ha behov for hjelp. Vedkommende utdyper at de kan hjelpe med praktiske ting, som eksempelvis å finne leilighet.

Emma forklarer videre at de nyansatte i selskapet blir kort tid etter trainee-programmet plassert ut i prosjekter sammen i team med en mentor eller flere seniorer. Hun forklarer videre at de på den måten sitter med trygghet, god veiledning, gode spørsmål og raskere karrierestigning og at de på denne måten kommer inn i en seniors hverdag. Vedkommende legger til at det er viktig at juniorer ikke skal ha typiske junior-oppgaver, men at de skal fort inn i å se hva et prosjektteam gjør.

«Det som skiller Evidi fra andre er at vi ikke har en stor pulje med juniorer, men alle juniorene kommer inn i et team med flere seniorer rundt seg … Alle som blir hos oss, utvikler seg raskere»

Emma

Kundenær kompetanse

Emma forteller at de er fornøyde med kompetansen kandidatene sitter igjen med etter trainee-programmet og uttrykker videre at juniorer utvikler seg raskt og er kjappe med å ta neste steg i karrieren. «De blir et godt påskudd» forteller vedkommende og legger til at mange av sporene Microsoft University jobber med er kundenært – noe som gir kandidatene forståelse for typiske kundebehov. Hun nevner videre at kundecasene har tatt for seg mange av de typiske utfordringene som også er å finne i Evidi.

Hils på MSU-erne

Brage & Cathrine

Brage og Cathrine deltok på Microsoft University I 2009. Brage har nå bygget seg opp en karriere i Evidi hvor han i dag er leder for Development og Data Management & Analytics avdelingen. Brage meddeler at han i dag bistår som konsulentleder for en gjeng med utviklere og dataanalytikere i Evidi. Cathrine har jobbet seg opp mot tittelen MVP som den første kvinnen i Norge. Hun meddeler at hun er blant 1 av 40 kvinner Norge med tittelen og at det er om lag 3000 globalt. Cathrine forklarer at hun er en løsningsarkitekt og Techlead som jobber med å holde seg oppdatert på hva som skjer, hva som kommer og å dele kunnskap videre. Hun nevner videre at hun er mentor og rådgiver, både internt og eksternt.

Cathrine og Brage

Veien inn til MSU

Brage forteller at han studerte master innen kommunikasjonsteknologi ved NTNU og at han var usikker på om Microsoft University var rett vei å gå. Han forklarer at han søkte direkte hos en av partnerbedriftene som var påmeldt for trainee-programmet og at han fikk jobbtilbud og mulighet til å gå på Microsoft University på den måten. Vedkommende meddeler at han ble ansatt av Erik & Group som i dag er en del av TietoEvry. Brage forteller at han på den tiden deltok på Sharepoint sporet og at han de fem påfølgende årene etter trainee-programmet jobbet mye med Sharepoint.

Cathrine uttrykker at valget om å søke Microsoft University var tilfeldig. Hun forklarer at hun studerte programmering og at hun underveis i bachelorprosjektet oppdaget interesse, da hun ble satt i gruppe med folk fra «.Net siden». Vedkommende forteller at hun opplevde alt som nytt og spennende og at hun etter prosjektet tok avgjørelsen om å søke på trainee-programmet. Cathrine forklarer at det videre var en enkel søknad, for å nå ut til mange selskaper. Hun forteller at hun aldri har jobbet med Sharepoint etter Microsoft University, men at det for henne var en fin inngangsbillett til det hun jobber med i dag.

Karriere etter MSU

Brage forteller at han opplevde Microsoft University som en kjempe-kickstart. Han uttrykker videre at han hadde en tung programmeringsbakgrunn og at det komplementerte med spesifikk kompetanse på Sharepoint som gjorde at han satt med en attraktiv pakke da han kom inn i fagmiljøet. Han nevner at han kom veldig opp i fart og at han ble arkitekt på prosjekt etter ett og et halvt år. Vedkommende forteller at han ledet store prosjekter ganske tidlig og at han har fortsatt med Microsoft teknologi etter han begynte i Skill og Evidi. Brage forteller at han i dag jobber mer med Dynamics CRM og Microsoft produkter. Han nevner at han har vært løsningsarkitekt og at han har vært konsulent i mange år før han ble konsulentleder.

Cathrine forteller at hun søkte seg gjennom MSU søknadsportalen og fikk jobb i Capgemini. Hun forteller at det var en kick-start med sertifiseringer og kursing og uttrykker at hun etter Microsoft University følte at det var ganske standard i noen år før hun involverte seg i community-delen. Vedkommende nevner at hun holdt seg på den tekniske delen ved å være en teknisk ressurs og ved å jobbe hands on. Cathrine forteller at hun har gått gjennom junior konsulent og utvikler, til løsningsarkitekt og rådgiver. Hun forteller at hun har jobbet tett sammen med årets MSU-ere.

Aurora & Frida

Aurora deltok på Microsoft University i 2020 og Frida i 2021 på sporene Dynamics 365 Customer Engagement. Emma meddeler at Aurora og Frida I dag jobber med Norges største CRM prosjekt i viktige strategiske roller.

Aurora og Frida

Veien inn til MSU

Aurora uttrykker at hun først ble oppmerksom på muligheten med Microsoft University på Finn.no. Hun forklarer at hun opplevde annonsen som spennende og at hun den gangen tenkte «Ja, jeg prøver!». Vedkommende meddeler at hun i starten var usikker på om hun kvalifiserte, men at hun i senere tid fant ut at det passet henne godt. Aurora forklarer at hun søkte seg gjennom søknadsportalen for Microsoft University og at hun senere ble presentert i portalen hvor hun ble plukket opp av ulike selskaper og deltok på intervjuer.

Frida forteller at hun tilbake i tiden studerte sammen med Aurora og at de kjente hverandre fra før. Hun meddeler at det var på denne måten hun ble oppmerksom på Microsoft University og at hun videre gikk til Albatross og søkte direkte hos dem. Vedkommende forteller videre at hun ikke sitter på en teknisk bakgrunn og det derfor var «helt nydelig» at hun kunne gå kurs før hun skulle begynne i jobb.

Karriere etter MSU

Aurora forteller at Microsoft University var en inngangsbillett til en variert bransje og meddeler videre at hun har vært med på allsidige prosjekter med ulike tilnærminger. Hun forklarer at hun jobber mye med kartlegging, utvikling av Dynamics systemer, sitte på utviklingsteam på Obos som jobber med støtte for bolig og konfigurasjon, karlegging, brukeradopsjon, workshops samt tekniske diskusjoner. Aurora forklarer at Microsoft University ga henne den «tekniske boksen» og at hun i dag lærer «alt annet rundt dette».

Frida forteller at hun sitter hos NAF hvor hun tok over en påbegynt løsning. Hun forteller videre at hun sitter med et mindre team som jobber med Dynamics innen konfigurasjon, testing, brukersupport og kartleggingsprosesser. Vedkommende uttrykker at det er veldig variert og at hun har fått masse bruk for kompetansen hun anskaffet seg gjennom kursingen på trainee-programmet.

Fordeler og muligheter ved Microsoft University

Microsoft University tilbyr nyutdannede studenter seks uker med intensiv og lønnet kursing, fast jobb hos en partner eller kunde, sosiale arrangementer, nettverksbygging og tverrfaglig kunnskap. Vi har hørt med MSU-erne om hvilke fordeler og muligheter de fikk gjennom trainee-programmet.

Cathrine forteller at det for hennes del var en søknad for å kunne nå ut til mange selskaper som hun opplevde positivt den gangen. Hun meddeler at en som student ikke kjenner bransjen godt og at dette var en fin måte å kickstarte karrieren.

«Det å ta med seg opplæring og produktspesifikk kunnskap rett i prosjekt gjør at man kommer i gang mye fortere»

Cathrine

Aurora meddeler at for henne så var det MSU som gjorde at hun turte å søke en IT-stilling. Hun legger til at hun ikke hadde turt å søke en CRM-stilling, hadde hun ikke hatt det springbrettet som MSU tilbyr. «Jeg sitter her jeg sitter på grunn av Microsoft University» - Aurora.

Frida forteller at hun kjente på en trygghet og forståelse for hva hun skulle jobbe med da hun kom inn i en jobb hvor alt var nytt og ukjent. Hun meddeler at hun tidligere ikke visste hva CRM var og at hun ikke hadde jobbet med hverken Dynamics eller Microsoft før. Vedkommende utdyper at det av den grunn var betryggende med seks uker kursing.

«Man får en grunnleggende forståelse som gjør det lettere å tilnærme seg arbeidsoppgaver»

Frida

Nettverk og communities

Aurora forteller videre at hun fremdeles har kontakt med de hun gikk i klasse med under trainee-programmet og meddeler at det var mindre klasserom på sporet hun gikk, som gjorde det lettere å bli kjent med medstudentene. Hun nevner videre at man får gode relasjoner og at hun har jevnlig kontakt med dem til den dag i dag.

«Det som er fint er å komme inn et sted hvor ikke alle er i samme situasjon med første jobben, men alle skal lære noe nytt og jobbe sammen. Man kan støtte hverandre, dele erfaring og kunnskap»

Frida

Brage forteller at han kom inn i et stort fagmiljø da han begynte å jobbe. Han meddeler at han den gangen jobbet i Trondheim, hvor ingen av de han gikk på Microsoft University med jobbet, men at det var fint å tilbringe ukene med kursing sammen med dem da han var der.

Cathrine forteller at det å være sammen med noen som studerer det samme er «kjempe-nyttig» selv om man går ut til konkurrerende kunder, da man har noen å snakke med og spørre. Hun legger til at de har vært gjennom det samme intensive løpet og at det er spennende å se på LinkedIn at alle «heier» på hverandre.

Minner fra Microsoft University

På Microsoft University er det mer enn bare kursing som pågår. Vi har i den anledning spurt deltakerne om de ville dele noen minneverdige øyeblikk fra perioden.

«Det var sosiale ting. Jeg bodde på hotell i Oslo de ukene jeg var på MSU. Vi var flere som gjorde det. En fra Stavanger blant annet. Vi spiste middager … og det var fellessamlinger hvor vi møttes … det var veldig hyggelig»

Brage

Cathrine forteller at hun deltok på felles samling på takterrassen ved Glasspaper og nevner videre at hun til den dag i dag har en hettegenser med MSU logo på, som hun ikke helt klarer å kaste. Aurora meddeler at det var som å begynne på et nytt studie og legger til at «man får klassekamerater, blir godt kjent, hyggelig stemning, vi ler mye og det er trygge rammer». Videre forteller hun at de også gikk ut å tok en øl sammen etter eksamen.

«Det er vanskelig å plukke ut en spesifikk ting. Det er mer helhetlig. Det er en gjeng du er med hver dag og det blir god stemning i klasserommet … Case-oppgaven var en bra avslutning hvor du fikk teste ut det du har prøvd å lære i fire uker»

Frida

MSU-erne tipser

Som nyutdannet student er det en spennende tid i vente og for de som vurderer å søke på Microsoft University eller til Evidi, tenkte vi at vi kunne innhente noen tips og råd fra ekspertene som selv har tatt del i trainee-programmet.

«Microsoft University er en veldig bra start på en karriere som konsulent innen Microsoft teknologi som mange av oss jobber med»

Brage

Brage uttrykker videre at man kommer raskere i gang, enn om man skulle begynt vanlig med opplæring internt. Han legger til at man får communities i tillegg.

«Jeg tror ikke at det er så mange studenter i dag som tenker ‘Yes! Jeg skal bli Microsoft konsulent og jobbe med dette i ti år fremover’. Det er en kickstart på karrieren som åpner opp for mange muligheter fremover … Du får muligheter innenfor Microsoft sfæren. Man trenger ikke låse seg, men heller se på det som en start i et stort miljø innen Microsoft teknologi»

Cathrine

Cathrine forklarer videre at Evidi skal dekke alt innenfor Microsoft og uttrykker videre at en får erfaring når man kommer inn og at en går raskt ut i prosjekt. Hun nevner videre at man gjerne bruker de første årene på å finne ut hva man har lyst til og hva man synes er gøy å jobbe med.

«Søk! Kunnskapen tilegner man seg underveis» forteller Frida som oppfordrer mennesker med ulik bakgrunn til å søke. «Evidi er åpne for alle mulige profiler»

Hvorfor velge Evidi som fremtidig arbeidsplass?

Brage forteller at det er fine fagmiljøer og legger til at «Vi jobber dedikert med Microsoft teknologi, som gjør at man får prøvd mye forskjellig». Cathrine forteller at hun tilfeldig havnet i Microsoft verden og at hun har vært gjennom ulike fagområder. Hun forklarer at Evidi satser på helheten og at det er derfor hun ønsker å jobbe i selskapet. Evidi skal dekke alle tjenestene og det Microsoft kan tilby forklarer hun.

«Vi har dedikerte fagmiljøer, men vi jobber samtidig mye på tvers hvor du kan dykke ned i ting som er interessant for deg og ta til deg kunnskap»

Cathrine

Aurora forteller at det er mange karrieremuligheter selv innenfor CRM avdelingen til Evidi. Vedkommende legger til at det er muligheter for å dykke dypere inn i tingene man synes er gøy. Hun meddeler at «det er et godt arbeidsmiljø og imøtekommende folk». Frida trekker også frem at menneske er imøtekommende og at man får tilgang på veldig mye forskjellige prosjekter. Hun fremmer også at det legges til rette for at man skal trives i de prosjektene man deltar i.

Helhetsinntrykk av Microsoft University

Emma forteller at hun opplever Microsoft University som et profesjonelt opplegg med gode forberedelser. «Evidi starter tidlig og vi setter stor pris på å få muligheten til å velge de beste og bli kjent med folkene før de skal i gang.» Videre forteller vedkommende at det er mye gode studieresultater i portalen og at hun synes det er en gøy og fin måte å komme inn i arbeidslivet for alle.

«Veldig bra. Det var god innføring for hvordan å bli konsulent innen Sharepoint. Det var intensivt og krevde en del.»

Brage

Brage forteller at helhetsinntrykket av MSU er veldig bra. Han nevner videre at det er intensivt og at det krever en del. Han forklarer at han ikke tror det er for alle, men at han selv synes det funket helt supert. Cathrine sier også at hun synes det er intensivt, og legger til at det er en overgang som dekker gapet fra studie og det du trenger i arbeidslivet. «Jeg tror det er positivt at det er et tydelig skille mellom student og arbeidslivet». Hun forteller videre at det gir muligheten til å sitte helt konsentrert og fokusere på å få kunnskap som man kan ta med seg videre.

Aurora forteller at hun synes MSU var veldig gjennomført. Hun legger til at hun opplevde en fin balanse og at hun synes det ble tatt hensyn til det sosiale. «Det var mye hyggelig som skjedde utenom.. Det var tydelig med milepæler og godt informert når man starter med- og hva som skjer når. Det var en fin balanse mellom å ha det gøy og å lære».