Vi inviterte jenter som studerer informasjonsteknologi og medieproduksjon på videregående til et treff om kvinner i teknologi

Fredag 10. februar, bare en knapt måned før den internasjonale kvinnedagen, var vi så heldige å få besøk på Oslo kontoret av jenter som studerer informasjonsteknologi og medieproduksjon som spesialisering på videregående. De ble invitert til oss for en inspirasjonsdag, hvor temaet handlet om hvordan det er å jobbe med IT og teknologi.

Flere interessante kvinner var innom for å diskutere sin opplevelse og vei inn i tech-verdenen. Det ble holdt foredrag om forventninger og hverdagen i arbeidslivet når den kommer. En del av jentene som deltok skal i disse dager bestemme seg for hvilket fagfelt de vil satse på fremover, vi ønsket derfor å vise frem hvor spennende det er å jobbe i og med IT.

Fagbrev

Utallige undersøkelser viser at det kommer til å være manko på mange hoder og hender innen IT-sektoren i fremtiden. Den nye muligheten til å ta fagbrev som IT-utvikler tror vi kan være en positiv bidragsyter for å øke antallet fagutdannede. Det å få flere jenter interessert i IT-faget tidlig, mener vi både kan øke det totale antall mennesker og samtidig andelen damer som jobber innen teknologi. I dagens digitale verden er det ingen logisk grunn til at fordelingen innen tech-sektoren skal være skjevfordelt.

Teste seg som utvikler

Vi i Glasspaper ønsker å kunne være en arena for læring, samt en partner på veien for å øke andelen kvinner innen teknologi, og derfor har vi denne uken elever på praksis som får teste seg som utviklere i arbeidslivet. Samtidig ønsker vi å takke lærerne og deltagerne for muligheten til å være arrangør for dette eventet. Vi håper det blir flere slike i fremtiden!

Glasspaper heier på alle dere flinke damer og menn der ute, men for å nå målet med å øke andelen kvinner så heier vi litt ekstra på dere.

Foto: Åsa Maria Mikkelsen