Norge har for få IT-spesialister. Glasspaper Recruitment blir stadig spurt av media om situasjonen

Daglig leder i Glasspaper Recruitment Thomas Schibbye er en av dem som roper varsko i headhunter bransjen. Noen få store aktører støvsuger arbeidsmarkedet for teknologihoder.

Thomas har i sine 15 år i IT markedet aldri sett maken til så høy etterspørsel av IT-kompetanse. En del av dette kan forklares av at flere bedrifter satte rekrutteringsstopp under Korona, og nå prøver de å tette igjen etterslepet. En annen del av problemet er at alle satser på digitalisering samtidig.  

«Alle fisker i den samme dammen» 

Spesielt kritisk er det innen systemutvikling, IT sikkerhet, arkitektur, skyløsninger, ERP og CRM.  

At det ikke er i nærheten av nok folk til å dekke behovet i dag hjelper lite når så mange som 114 selskaper varsler spenstige vekstplaner fremover forteller Thomas til Finansavisen.  

Vil du lese resten av finansavisen sin artikkel kan du gjøre det her: Headhuntere med varsko til investorer – det er ikke nok folk  

Uttalelser om kompetansekrisen til digi:

Til Digi forteller Thomas hvordan han opplever situasjonen og IT krisen markedet er på vei inn i. Han mener mange arbeidsgivere gjør det vanskeligere for seg selv enn det trenger å være. Bedrifter bør være mer opptatt av å se mulighetene, ikke lete etter den perfekte CV´en.  

Ønsker du å lese resterende av Digi artikkelen kan du lese den her: Kompetansekrisen: Arbeidsgivere gjør det vanskeligere for seg selv enn de må 

Glasspaper på sosiale medier

Bli en del av Glasspaper på sosiale medier