Vi uttaler oss til Digi om hvilken kompetanse som blir utdatert og hva som er verdt å satse på

Daglig leder i Glasspaper Recruitment, Thomas Schibbye, er intervjuet av Digi.no. Her forteller han at etterspørselen i IT-markedet er i rask endring. Stikkordet er sky. Sky har fullstendig eksplodert de siste to, tre årene.

I intervjuet snakker Thomas om hvordan transformasjonen til skyen fører til at etterspørselen etter kompetansen av tidligere on-premise-løsninger blir lavere, samtidig som sky kompetanse stadig blir mer etterspurt. Han mener at skytransformasjonen aldri har gått fortere. Ser en på statistikken av tekniske kurs som Glasspaper har gjennomført, ser en at rundt 90% av kursene handler om skyløsninger. Thomas forteller at rekrutterings- og konsulentoppdragene som kommer inn gjenspeiler dette.

Videre forteller Thomas hvilke skyløsninger som er i vinden, endringer i utviklerverden når det gjelder programmeringsspråk, samt risikoen ved å bli eldre uten å oppdatere kompetansen til nye områder og plattformer. Her får du mange gode innspill fra en rekrutteringsekspert når det kommer til kompetanse som er verdt å satse på.

Du kan lese hele saken på digi.no (krever abonnement): Ekspertens liste: Her er IT-kompetansen som blir utdatert - og veien videre

Glasspaper på sosiale medier

Bli en del av Glasspaper på sosiale medier